Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BP Ungdom P05-3

Följ

P05-3

Följ oss för uppdateringar
Följ
BP Ungdom
Fotboll
P05-3
Tabell
Lag M V O F P
1 Danderyds SK FF 3 19 15 1 3 46
2 Bollstanäs SK grön 18 12 0 6 36
3 IF Brommapojkarna 11 18 11 2 5 35
4 Åkersberga BK Grön 18 11 2 5 35
5 Ursvik IK 2 19 10 1 8 31
6 Bro IK 18 9 3 6 30
7 IFK Lidingö FK N 18 9 1 8 28
8 Spånga IS FK 2 18 5 3 10 18
9 Enskede IK Svart 18 5 1 12 16
10 Stocksunds IF P05 Svart 18 3 1 14 10
11 Enebybergs IF 1 18 2 1 15 7

Match

Bro IK

1 - 2
Bro IP 1
11 oktober 2020
12:00

IF Brommapojkarna 11

Referat

Referat: Bro IK - IF Brommapojkarna 11

Bro IP bjöd på strålande sol och fantastiska förutsättningar. Tanken var först att vi skulle spelat på huvudplan (naturgräs) men det visade sig att nattens regnande hade gjort planen lite för blöt, så det blev match på konstgräset istället.
Vi startar matchen mycket bra. Redan i andra minuten jobbar Yaman till sig bollen vid straffområdeslinjen och spelar bollen till Adam som drar till ett bra skott men mitt på målvakten. Bro kan inte rensa helt och Win tar bollen och trycker dit 1-0 intill bortre stolpen. Minuten senare kommer Bro upp i en kontring på deras vänsterkant men då visar Lukas att han vaknat på rätt sida och tajmar glidtacklingen perfekt och skickar bollen till inkast. I anfallet efter får Win återigen skottläge och är på väg att sätta den på samma ställe som vi 1-0 målet men målvakten sträcker ut och får tag i bollen.
Sedan kommer en period när Bro är bättre än oss. Vi får inte tag i bollen och vårdar den inte tillräckligt bra när vi väl har den. Vid ett tillfälle blir det kontring för Bro men ett förträffligt hemjobb av Alex, Lukas och Viktor gör att vi kan peta bollen till hörna innan de kommer till avslut. Den hörnan blir farlig men Lukas nickar undan den väldigt nära vår mållinje.
I 14:e får vi en högerhörna. Sebbe slår den perfekt på bortre och Albin kommer högst men får inte till nicken helt och Bro kan rensa. I 21:a är det väldigt nära 2-0 när Win drar till med högern igen och bollen går över målvakten men tyvärr i ribban......
Fem minuter senare är det nära igen....denna gången är det Adam som spelar snett inåt bakåt till Ture som trycker till med högern och målvakten får fingertopparna på bollen och den går i ribban. Sedan går bollen rakt upp och rakt ner på ribban igen innan den går till hörna. En dubbel-ribba helt enkelt....
Minuten senare springer Robel sig fri på vänsterkanten (ja, han spelade ytter vid det tillfället) och hinner före målvakten och petar bollen in framför mål men Bro kan rensa undan i sista sekunden. Nu är vi på gång och i 29:e klackar Robel fram bollen till Adam som drar till ett tungt skott med vänstern men målvakten är på plats och kan rädda.
Sedan sticker Bro upp och det blir tilltrasslat i vårat straffområde. Vi får inte till rensningen helt och de får skottläge inne i straffområdet. Ett mycket bra skott lågt mot bortre stolpen men Yusuf är vaken och kan rädda. I slutet på halvleken spelar först Albin fram Adam men hans skott går utanför och strax därefter tar Albin ett eget avslut som touchar en Bro spelare och går till hörna.

I andra halvlek börjar Bro mycket bättre än oss. Redan i första minuten kommer de igenom på vänsterkanten men Lukas hinner ikapp och kan peta undan bollen innan Viktor täcker ett skott som går till hörna. Det blir en dubbel hörna men utan resultat. I 4:e får de till en mycket bra skott som går över Yusuf.....men i ribban. Minuten senare är vi för passiva på mittplan på vår vänsterkant. Tre av våra spelare går inte in ordentligt i närkampen och Bro kan komma loss och spela sig vidare in i mitten innan de hittar en djupledsboll till deras vänsterspringare som placerar in bollen intill Yusufs vänstra stolpe. 1-1 är ett faktum och vi blev riktigt upprullade där....
Sedan höjer vi oss. I 7:e hittar Adam Ture med en fin passning men hans skott räddas av målvakten på mållinjen. I 10:e får Adam läge men skottet går utanför. Tre minuter senare tar sig Alex fram på högerkanten och han vinner ett motlägg och kommer in i straffområdet innan bollen går till Sebbe vars skott går precis över. Strax därefter kommr vi på högerkanten igen. Denna gången lyfter Adam in ett inlägg på bortre där Albin blockar upp och kommer till avslut men målvakten räddar till hörna.
Därefter jämnar spelet ut sig lite och Bro får till lite spel på vår planhalva men utan att sätta Yusuf i några större problem.
I 20:e kommer vi i ett nytt anfall. Denna gång får Albin bollen längst upp i straffområdet och han hittar Ture som direkt spelar vidare till Adam. Adam drar till ett bra skott mot bortre stolpen men målvakten sträcker ut i hela sin längd och petar bollen till hörna. Den hörnan slår Adam och den är helt misslyckad....går lågt mot första stolpen.....men där dyker Lukas upp och på något sätt lyckas han klacka bollen på målvakten och in i mål. Vild glädje uppstår när en ovan målskytt får göra mål ??.
Vi fortsätter sätta tryck på dem....i 23:e spelar Adam bak till Alex som slår ett perfekt inlägg och vi har flera spelare på plats i boxen. Bollen landar på Win som tyvärr bara får halvträff och målvakten kan enkelt rädda. Minuten senare är det Deniz som spelar bak till Alex som återingen lyfter in ett inlägg men denna gången kan målvakten plocka ner bollen på mållinjen.
I 29:e går Sebbe lite fårt in i en närkamp och drar på sig ett gult kort.
I 35:e borde vi gjort 3-1. Adam chippar bollen till Ture som helt fri drar till med högern men målvakten räddar till hörna. Strax därefter får vi en ny hörna och efter den går bollen ut till Ture som skjuter....men tyvärr utanför.
I matchens sista minut sätter Bro press på oss och just när man tror att de ska komma till avslut så kommer Robel med fart och petar bollen till hörna. Den blir tack och lov resultatlös och vi vinner med 2-1.

Stundtals riktigt fint spel men som emellanåt blandas med slarv och passivitet. Idag var Lukas den som var närmst sitt max och framförallt hans första halvlek var mycket bra. Därför extra kul när det var han som fick avgöra matchen...

Som vanligt tre träningar i veckan innan vi avslutar Sanktan nästa helg med match mot Stocksund.

Tränarna.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Lukas Moen 1 1 0 0 0 1
Win Greechana Matayat 1 1 0 0 0 1
Adam Ljungel 1 0 1 0 0 1
Albin Ulmert Östh 1 0 0 0 0 0
Alex Randow 1 0 0 0 0 0
David Lingvall 1 0 0 0 0 0
Gökdeniz Kilic 1 0 0 0 0 0
Ludwig Karlström 1 0 0 0 0 0
Robel Aredo 1 0 0 0 0 0
Sebastian Saliba 1 0 0 1 0 0
Ture Aronsson 1 0 0 0 0 0
Viktor Naess 1 0 0 0 0 0
Yaman Samor 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng